Mijn huis zal een huis van gebed zijn voor alle volken

God in Jesaja 56, 1, 7 - Lezing zondag 20 augustus
Bereikbaarheidsdienst: 06 - 133 244 06

Bisdombedevaart Fatima en Lissabon

Bisdombedevaart Fatima en Lissabon

Van 10 t/m 15 juni 2017 pelgrimeert het Aartsbisdom naar Fatima en Lissabon (Portugal). In Fatima verscheen Maria zes keer aan de herderskinderen Francisco en Jacinta Marto en hun nichtje Lucia dos Santos. Deze Mariabedevaartplaats viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Kardinaal Eijk nodigt gelovigen van harte uit om met hem mee te gaan. Het belooft mede daarom een bijzondere bedevaart te worden. De pastorale begeleiding is in handen van vicaris Ronald Cornelissen en vicaris Hans Pauw. Ter voorbereiding op de bedevaart is er van januari t/m maart 2017 een officiële replica van het beeld van OLV van Fatima in het Aartsbisdom. Op diverse plekken worden vieringen gehouden rond dit beeld.

Naast het bijwonen van de plechtigheden in Fatima is er tijd om de omgeving te verkennen, onder meer met een bezoek aan Aljustrel, waar de zieners van Fatima woonden. De 12de en de 13de van de maand zijn in Fatima de hoogtijdagen, want dan worden de verschijningen van Maria herdacht. Het bedevaartsoord stroomt die dagen vol met gelovigen uit diverse landen, die ‘s avonds meelopen in een grote lichtprocessie, waarin het Mariabeeld uit de Genadekapel wordt meegedragen. Op de 13de wonen de pelgrims de indrukwekkende plechtige Eucharistieviering op de Esplanade bij. 

Kunt u deelnemen aan deze reis?

Aan deze bedevaart kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Tarief

Pelgrim € 895,00 (eenpersoonskamertoeslag € 150,00).

Boekingsinformatie

• Er geldt een minimum deelname van 50 personen. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.

• Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Programma

De VNB heeft voor deze bedevaart in overleg met het aartsbisdom het onderstaande programma samengesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ben Lokate, tel.: 030 2361570, mail:lokate@aartsbisdom.nl, www.aartsbisdom.nl/bedevaarten.

Dit jaar wordt er vanuit de Lebuinusparochie ook een eigen bedevaart naar Fatima georganiseerd, klik hier.