In die dagen zal de Heer ... voor alle volken een maaltijd aanrichten

Jesaja 26, 6 - Lezing op zondag 15 oktober
Bereikbaarheidsdienst: 06 - 133 244 06

Reisverslagen Lourdesreizen

Reisverslag Lourdes 2014 (vliegtuig)

Reisverslag Lourdesreis 2013

Reisverslag Lourdesreis 2012 (op pagina bisdombedevaart)

Reisverslag Lourdesreis 2011

Reisverslag Lourdes 2014

Reisverslag Lourdes 2014

De belevenissen van de pelgrims
(17 t/ 22 september 2014) : klik hier
      door Lammie in 't Veld


Kijk ook eens in het foto-album....

foto's: Duran, Wilco Harleman

Reisverslag 2013 'We waren in Lourdes!'

Reisverslag 2013 'We waren in Lourdes!'

een reisverslag van Lammie in 't Veld

Van 8 tot en met 13 mei waren we met vijftig parochianen uit diverse locaties in Lourdes. Voor sommigen was het een eerste en indrukwekkende kennismaking, voor anderen de ervaring van opnieuw even thuiskomen. Zes dagen, het lijkt kort maar in Lourdes heeft een dag veel meer uren dan thuis, wat kan er veel op één dag. Maar ook wat een indrukken krijg je dan te verwerken op die ene dag. Een korte impressie.

De reis ernaar toe, voor sommigen hun luchtdoop, want ze vlogen voor het eerst. De vele vieringen in de verschillende kerken, met een voor ons bekende voorganger, want pastoor Joachim Skiba was de enige priester tijdens deze bedevaart en dus bij alle vieringen hoofdcelebrant. De lichtprocessie, die zo mooi maar ook zo koud was voor de mensen die stil in de rolstoelen (vooraan) mochten zitten. De sacramentsprocessie waarbij veel deelnemers uit onze groep een taak hadden in de nabijheid van het Allerheiligste.
De excursie naar de Pyreneeën, zo mooi en zulk prachtig weer, even uit de drukte van Lourdes naar de rust van de besneeuwde toppen en de prachtige natuur. ’s Ochtends om kwart voor zes in het ochtendgloren de Grote Kruisweg lopen en alleen het geluid van de vogels horen. ’s Avonds laat nog lekker in de bar van het hotel een glaasje wijn drinken en samen praten en veel lachen, maar ook samen ontroerd raken door de levensverhalen die dan gedeeld worden.

Er valt nog veel meer te vertellenen dat zullen de deelnemers ook zeker in hun eigenomgeving doen. Dus kent u iemand die geweest is, luister naar zijn of haar verhaal, zie de foto’s maar vooral de stralende ogen als ze vertellen hoe ze het hebben ervaren. Dan ziet u daar doorheen iets van het licht van Maria en het wonder van Lourdes.

foto's Jan Arink uit Wijhe, groepsfoto Duran Lourdes

Zie ook vnbreizen.nl.

Reisverslag 2011 'Het wonder van Lourdes'

een reisverslag van Mieke de Jong.

Van 21 tot 26 mei 2011 gingen 48 Lebuinusparochianen op bedevaart naar Lourdes.
Dankzij het voorbereidende werk van de Lourdeswerkgroep, de VNB, de begeleidende hotelleidster Wil Groen én de herderlijke zorg van pastoor Joachim Skiba konden de bedevaartgangers met volle teugen Lourdes (her)ontdekken.

‘Lourdes….. je moet het zelf meemaken, ervaren, voelen!’, horen we de organiserende Lourdes-werkgroepleden zeggen tijdens de kennismakingsavond. En zo staan we na een voorspoedige vliegreis midden in Lourdes: sommigen eerst wat onwennig en verbouwereerd, maar allemaal nieuwsgierig en verwachtingsvol om in zes dagen het wonder van Lourdes op het spoor te komen én aan den lijve te mogen ervaren.

Bekijk de foto's die de bedevaartgangers maakten tijdens deze reis en lees het volledige verslag van Mieke de Jong: 2011_Het wonder van Lourdes.pdf.

- Naar boven. -

groepsfoto Lourdes 2011