Ik ben de goede herder,

Jezus in Joh. 10, 11 - Evangelie van zondag 22 maart

Nieuws

Nieuws

Onder dit kopje kunt u diverse nieuwsitems vinden. Heeft u zelf nieuws dat u anderen niet wilt onthouden, dan kunt u het per e-mail doorgeven aan de webmaster (webmaster@heiligelebuinus.nl).

 • image

  Koorleden St. Nicolaaskoor in gelegenheidskoor Lourdes

  Op 28 april 2018 gaan er drie koorleden van het St. Nicolaaskoor, Riky de Mooij, Tonnie Hagen en Ilma Massink mee op bedevaart naar Lourdes. Zij zullen gaan zingen in het gelegenheidskoor in Lourdes, waarvan op 14 april een geslaagde oefendag was in Utrecht. Een verslag komt hiervan na de...
 • image

  Veel vrijwilligers actief op klussendag RK Nicolaaskerk

  Ruim 40 vrijwilligers uit ons dorp hebben gisteren in en om de RK Nicolaaskerk, het Koetshuis en de begraafplaats flink de handen uit de mouwen gestoken tijdens de jaarlijkse klussendag. De nadruk daarbij lag op schoonmaak, reparatie en onderhoud.
 • image

  Dank aan de ezel

  Palmzondag 2018: Lebuinuskerk → Russisch Orthodoxe kerk → Broederenkerk
 • image

  Slavisch-Byzantijnse viering in de Broederenkerk

  Op zondag 15 april a.s. is er om 10.30 uur in de Broederenkerk een Eucharistieviering volgens de Slavisch-Byzantijnse liturgie: een viering van de Goddelijke Liturgie.
 • image

  Fonds Franciscus komt op voor bedreigde inloophuizen

  Bij ’t Zout van deze maand is een flyer bijgesloten van het Fonds Franciscus. Dit fonds komt onder andere op voor bedreigde inloophuizen. Nederland is een rijk land en economisch gaat het prima. Maar er is een groep mensen die daar niet van profiteert. Die kampen met grote problemen: een verslaving, diepe armoede, eenzaamheid of dakloosheid. Mensen waar nauwelijks iemand naar omkijkt. Voor deze allerkwetsbaarsten zijn inloophuizen vaak de laatste plek waar ze terecht kunnen voor aandacht en aanspraak. Maar veel inloophuizen hebben het moeilijk.
 • image

  Klussendag 14 April

  Er zijn al veel aanmeldingen maar we kunnen nog genoeg handen gebruiken.
 • image

  Eieren zoeken

  Op eerste Paasdag mogen kinderen tot 12 jaar eieren zoeken na de viering. We hopen op veel kinderen zodat het een gezellig spektakel wordt.
 • image

  Paaskaars

  Daarnaast ziet u de verklaring van de symbolen die op de paaskaars staan.
 • image

  Een groet van de aartsbisschop aan alle gelovigen bij het...

  Utrecht, Witte Donderdag 2018 Broeders en zusters in Christus Jezus onze Heer, De dagen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen verenigen ons in het bijzonder met onze Heer Jezus, die Zichzelf voor ons gegeven heeft, totaal, tot op het kruis. Dit heeft Hij uit liefde gedaan. Jezus maakt...
 • image

  Geloofsverdieping

  Het is al weer enkele jaren geleden dat er in onze geloofsgemeenschap iets aangeboden werd over geloofsverdieping
 • image

  Iconenwijding R.K. Kerk Wijhe

  Wijhe - Op zondag 11 maart was er in de Kerk van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen aan de Stationsweg 9 in Wijhe een bijzondere Eucharistieviering met wijding van iconen. Het betrof een 70-tal iconen die in het afgelopen jaar geschilderd, “nageschreven”, zijn door diverse...
 • image

  Veranderdagen 2018: Onvoorwaardelijke liefde!

  Present zijn voor een ander, tijdens de 40dagentijd voor Pasen. Dat noemen wij Veranderdagen. Het thema van de Veranderdagen 2018 is ’Onvoorwaardelijke liefde. De veertigdagentijd loopt van Aswoensdag 14 februari tot en met zaterdag 31 maart. Op zondag 1 april is het Pasen.
 • image

  Vastenaktie 2018 Zambia

  Er staan 2 mooie filmpjes over de vastenaktie op de site van de vastenaktie. Deze 2 filmpjes zijn alles zeggend over het vastenaktie project Zambia van dit jaar. Klik hier voor het eerste filmpje Hier voor het tweede filmpje.
 • Vieringen in de Goede Week en Pasen

  Op 25 maart, Palmpasen, zal het koor Youngest Voices XL weer een viering verzorgen en op Eerste Paasdag is er na de viering eieren zoeken voor kinderen tot 12 jaar. De afgezant van de Paashaas zal weer aanwezig zijn.
 • image

  Klussendag

  Naar aanleiding van ons verzoek in het vorig Zoutnummer hebben al een paar mensen zich beschikbaar gesteld om mee te doen aan de klussendag op zaterdag 14 april
 • Mededelingen Coördinatoren

  Helaas stopt onze BAB coördinator Willie Hurenkamp met ingang van 1 juli met deze belangrijke taak.
 • image

  UITNODIGING inspiratie avond 13 maart 2018

  Uitnodiging voor de lokale PCI-leden, de vrijwilligers van (zieken)bezoekgroepen, de pastoraal coördinatoren, zij die gemeenschapsbevorderende activiteiten binnen de parochie doen, alle parochianen die werkzaam zijn in het diaconale veld.