Mijn huis zal een huis van gebed zijn voor alle volken

God in Jesaja 56, 1, 7 - Lezing zondag 20 augustus
Bereikbaarheidsdienst: 06 - 133 244 06

Nieuws

Zin om met mij naar de kerk te gaan op zaterdag 9 of 10 september?

Willibrord, Boskamp

  • csm_kerkproeverij_4955b2e0c6_1.jpg

Alle leden van onze parochie worden van harte uitgenodigd om op zondag 10 september iemand mee te nemen naar de viering. In dat weekend zetten kerken in het hele land de deuren open voor gasten in het kader van de landelijke campagne Kerkproeverij. Onze parochie doet ook mee! Met name de geloofsgemeenschappen Schalkhaar en Broederen in dat weekend van 9 en 10 september. Op 9 september is in de Broederen de zogenaamde Evensong (16.30 uur). In Schalkhaar (19.00 uur) een eucharistieviering met het koor Spirit. Op zondag ochtend in de Broederenkerk  een Woord- en Communieviering  waarin Clazien Broekhoff voorgaat. In Schalkhaar een Eucharistieviering waarin pater T. Verbraeken voorgaat. Op zaterdag 9 sept ook welkom bij de Oogst-dankviering!

Willibrord (Boskamp) doet de deuren op 17 sept open in de oecomenische viering, Engelbert (Wijhe) heeft op 3 september in de tentviering iedereen uit de omgeving al uitgenodigd.

Kerkproeverij vormt de gelegenheid om iemand die je persoonlijk kent uit te nodigen. Wij zullen als parochie een viering maken die goed te volgen is voor mensen die niet gewend zijn aan een kerkdienst en die aantrekkelijk is om mee te maken.

Daar hebben we u bij nodig.

We kunnen er als kerk naar streven gastvrij en verwelkomend te zijn, maar als we geen uitnodiging doen aan mensen om ons heen, wie gaat er dan proeven van de gastvrijheid en liefde van God? Daarom aan u de vraag om iemand mee te nemen. Dat is natuurlijk best spannend. Denk dan ook goed na over wie u uitnodigt: een buur, een kennis of vriend die niet (meer) naar de kerk gaat en met wie u een relatie hebt, die u vertrouwt. Houd de uitnodiging vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.” En nodig hen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.

Een hulpmiddel gewenst? Achter in de kerk is een kleine brochure beschikbaar (€2,50) om aan de gast te geven als informatie.

Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey waar kerken wereldwijd aan deelnemen. Zie voor meer info www.kerkproeverij.nl