Uw mildheid moet bij alle mensen bekend zijn

Paulus, Filipp. 4, 5 - Introitus zondag 16 december

Nieuws

De week van de hoop 2018

  • week_van_de_hoop.jpg

In de week van 19 t/m 25 maart is het de week van de hoop. Vanuit organisatie Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, worden alle basisscholen opgeroepen om hieraan deel te nemen. Een stukje hoop uitstralen naar je omgeving.

In onze complexe wereld is het soms zwaar om positief te blijven. Alle positieve dingen in het leven moeten meer belicht worden, zodat we voelen dat ons bestaan op deze aarde van waarde is.

De St. Aloysiusschool uit Boskamp doet in deze week ook mee. In deze week gaan ze voor de mensen van zorgcentrum Willibrord aan de slag. Naast enkele andere activiteiten zullen de leerlingen van de school op vrijdag 23 maart de omgeving van de school, de kerk en het zorgcentrum ontdoen van zwerfafval. Dit gebeurt al wel vaker in het jaar, maar nu willen we er speciaal aandacht voor vragen. Kinderen leren zo te zorgen voor hun omgeving. Op deze manier willen we hoop uit stralen naar de dorpsbewoners van de Boskamp. In onze complexe wereld is er nog genoeg om voor te gaan. Dat is ook het motto van de week van de hoop. Hoop kan je doorgeven. Zo willen wij ook hoop doorgeven aan ieder die het maar nodig heeft.

Team Aloysiusschool Boskamp