God ... leer alle gelovigen van uw kerk de tekenen van deze tijd te verstaan

Eucharistisch gebed, zondag 14 oktober

Nieuws

Lebuinusprocessie 23 juni 2018

  • lebuinusprocessie.jpg

Dit jaar viert Deventer haar 1250 jarig bestaan. Het begin wordt gemarkeerd door de oversteek van de IJssel door de prediker-missionaris Lebuinus/Liafwin. Daarmee vieren en gedenken we dus ook 1250 jaar christelijk geloof in Deventer en Salland. Op 23 juni houden we een oecumenische Lebuinusprocessie. Er is bewust gekozen voor een zaterdagmiddag omdat de stad dan vol met mensen is. We willen ons geloof laten zien!

Vanaf 13.00 uur verzamelen we op het plein voor de Bergkerk vanwaar we om 13.30 uur gaan vertrekken. Onderweg hebben we een paar haltes en korte gebedsmomenten. Er is muziek en er wordt gezongen. Langs de Russisch-Orthodoxe kerk, door de Lebuinuskerk lopen we naar de Broederenkerk. Daarbij wordt de schrijn met de relieken van Lebuinus, Marcellinus en Radboud meegedragen. Mgr Hoogenboom – hulpbisschop van Utrecht – zal met ons meelopen.

Van harte nodigen wij u – en uw kerk/gemeente - om mee te lopen en te bidden op 23 juni. Onderweg zullen we kort stil houden bij de Russisch-Orthodoxe kerk. In de Grote of Lebuinuskerk is een gezongen Middaggebed en in de Broederenkerk sluiten we af met een korte viering met als voorganger Mgr. Hoogenboom. Wij hopen dat u samen met vele gelovigen uit de verschillende kerken meeloopt. We willen laten zien dat het christelijk geloof na 1250 jaar nog springlevend is in Salland.

poster processie