Ga met God en Hij zal bij u zijn

Lied, oecumenische viering 4 november

Nieuws

Maria van Frieswijk 2018

  • 001a.jpg

14 oktober: Maria van Frieswijk

“Een dag als een wonder van categorie A”

Eén van de mooiste herfstdagen ooit zorgde voor het decor van een bijzondere Maria van Frieswijk viering.

Eerst een plechtige eucharistieviering in de Nicolaaskerk in Schalkhaar.

De sfeervol versierde kerk zat vol met parochianen van hier en mensen van (veel) verder weg. Het Brugkoor zong de Lebuinusmis, en kreeg voor de verschillende Marialiederen versterking van de gelovigen.

Pastoor Cornelissen ging voor. Diaken Marc Brinkhuis sprak in zijn preek over “de School van Maria”. Hoe Maria ons door haar woorden en daden, zoals we die in het Evangelie lezen, ons inspireert en leert. Niet alleen als lieve Moeder, maar ook als Wijze lerares.

En aangezien we daarna met zijn allen naar de School van Frieswijk zouden gaan, kregen de woorden nog een extra dimensie.

Na de viering werd Onze Lieve Vrouw van Frieswijk onder haar baldakijn in een huifkar naar de School gebracht door pastoor Cornelissen, de misdienaars en een aantal parochianen, gevolgd door een sliert fietsers; een mooie stoet!

Daar aangekomen kreeg iedereen een lekkere lunch. Betsy Oosterwegel en Annet te Riele hadden gezorgd voor een pan lekkere soep, er was koffie, thee, broodjes en appels. En dat alles smaakte dubbel zo lekker in het zonnetje in de prachtige tuin!

In de middag volgde de Mariahulde.

Er werd gelezen uit de Bijbel, er werd gebeden, maar er werd vooral gezongen!

Het Mariakoor vanuit het Titus Brandsma Huis bracht onder leiding van Hans Mol een programma aan meerstemmige Marialiederen, de Gregoriaanse liederen werden door alle aanwezigen meegezongen. En we werden zelfs vergast op een Vietnamees Marialied door   twee dames van de Vietnamese parochie!

Gastheer John Gruter nam ons mee in zijn beleving van wonderen van de categorieen A, B en C. En dan was er maar één conclusie: Deze dag was een wonder van categorie A: zoveel mensen, zoveel warmte en devotie, zoveel mooie waardevolle momenten op een zonovergoten oktoberdag...

Foto’s Maria van Frieswijk 2018

Foto's Harry Mulder