Ik ben het levende brood dat uit de hemel neergedaald is

Jezus in Joh. 6, 51 - Evangelie van zondag 19 augustus

Oecumenische vieringen

Oecumene in 2018

Willibrord Boskamp

Geloven doe je samen en daarom komen we als gelovigen uit Olst en Boskamp regelmatig samen in één kerk om ons gedeelde christelijke geloof te beleven. We laten aan elkaar en aan God zien dat we allemaal dezelfde missie in ons leven hebben en dat we vanuit de boodschap van Jezus met elkaar willen werken aan een betere wereld. En dan is het doel niet de eenheid, maar is de weg die we samen op plaatselijk niveau gaan, in herkenning en begrip, al prachtig genoeg. Vindt u dit ook de moeite waard? Kom dan met ons meevieren.
Werkgroep oecumene Olst-Boskamp

Broederen Deventer


Titus Brandsma Huis

Het Titus Brandsma Huis en de Ichtuskerk aan de Holterweg kennen een lange traditie van oecumenische vieringen. Er wordt samen gevierd in de Week van Gebed in januari, en in de Vredesweek in september. De vieringen vinden om de beurt plaats in de Ichtuskerk en het Titus Brandsma Huis.

Daarnaast wordt ook jaarlijks samengewerkt aan een dienst op 4 mei, dodenherdenking. Deze dienst heeft altijd plaats in het Titus Brandsma Huis. Immers ook de Zalige Titus Brandsma kwam om in Dachau.


Dorpskerk Bathmen
Oecumenische vespers op de volgende zaterdagen:
13 januari, 27 januari, 10 februari, 24 februari, 10 maart en 24 maart 2018, steeds om 19.00 uur

 

Op basis van het oecumenisch leesrooster worden gebeden en gezangen gekozen die kunnen inspireren tot stilte, meditatie en reflectie, zoals dat al eeuwen in de kloosters gebeurt. De vespers zijn een goede gelegenheid om in gezamenlijkheid tot rust te komen en ons voor te bereiden op de dienst/viering van de zondag.

In de Dorpskerk worden de oecumenische vespers in de periode oktober tot Pasen op iedere 2e en 4e zaterdag van de maand gebeden. De nieuwe inrichting van de eeuwenoude kerk van Bathmen biedt hiervoor een mooi kader. U bent van harte welkom!
Oecumenische vespergroep

 

 

Kijk HIER voor oecumenische vieringen in de Week van Gebed

Terug naar → Home Vieren

@mdj