Ik ga heen maar ik keer tot u terug

Jezus in Johannes 14: 28.

Op bedevaart naar Kevelaer

Op bedevaart naar Kevelaer

Een of twee dagen naar Kevelaer. Lekker dichtbij en toch in het buitenland. Even heel wat anders.

In Kevelaer vereren we Maria de moeder van God, als troosteres der bedroefden. Wanneer we als pelgrim in Kevelaer zijn, maakt het kleine bedevaartprentje, het genadebeeld (7,5 x 11 cm) in de kapel ons hiervan bewust. Het is onbegrijpelijk dat zo'n klein prentje jaarlijks duizenden bezoekers trekt en ons allen versterkt in ons dagelijks leven.

Maar naast de devotie, wat uiteraard hoort bij een pelgrimage, is er ook veel gezelligheid. Op bedevaart gaan voelt als één familie die onderweg is. Iedereen hoort bij elkaar, zorgt voor elkaar. De eensgezindheid is groot.

In bedevaartplaatsen zoals Kevelaer willen we ons ervan bewust zijn dat wij als gelovige mensen op weg zijn, dat wij ons geloof versterken. Een bedevaart kan ons helpen om te leven vanuit ons geloof en er met moed van te getuigen. In Kevelaer vragen wij Maria, de Troosteres van de Bedroefden, ons daarbij terzijde te staan. Laten wij in geloof onze weg bewandelen en daarbij blijdschap en vertrouwen uitstralen. God staat ons bij op al onze wegen en de Moeder Gods blijft onze voorspreekster. Het is goed om zo af en toe even afstand te nemen van het leven van alledag. Het is goed om samen met anderen op bedevaart te gaan. Het is goed om je noden, zorgen, verdriet, maar ook alles waarvoor  je gelukkig en dankbaar mag zijn, neer te leggen bij God via Maria. Maar evengoed zijn die twee dagen in Kevelaer ook hele gezellige dagen!

Jong en oud, iedereen is van harte welkom. We hebben hele mooie en goede ervaringen met Kevelaer. Het is te betalen en te overzien, 1 of 2 dagen ben je er even lekker uit. Even de accu weer opladen.

 

Een- of tweedaagse bedevaart 2019

Een- of tweedaagse bedevaart 2019

 

De data voor de bedevaarten naar Kevelaer in 2019 zijn:

Donderdag 22 augustus en vrijdag 23 augustus (2-daagse bedevaart). De fietsbedevaart van 20 t/m 24 augustus sluit zich hierbij aan.

Zaterdag 7 september (1-daagse bedevaart)


 


 

Voor beide bedevaarten geldt:
- Misdienaars mogen gratis mee.
- Het is noodzakelijk dat u in het bezit bent van een geldig paspoort, dan wel een Europees identiteitsbewijs.
- U dient zelf voor een reisverzekering te zorgen.
- Ook als u een rolstoel of rollator gebruikt, kunt u mee! U hebt vast wel een kennis, familielid of buur, die u wil begeleiden

Voor inlichtingen kunt u kontakt opnemen met:

Johan Lobbert, Lettele, tel. 05770-541392, j.lobbert@kpnplanet.nl

Ans v.d. Berg, Boerhaar, tel. 0570-531249, ansvdberg15@hotmail.com

Rikie Nijkamp, Wijhe, tel 0570-522521, nijkamp-wiggers@home.nl

Jan Arink, Wijhe, tel. 0570-523247, jaarink53@gmail.com

Adeline Schotgerrits, Deventer, tel. 06-23688636, ab.schotgerrits@home.nl

Anton Kleinherenbrink (Boskamp,Olst) 0570-563933 of 06-50886090 anskhb@gmail.com

ELKE BEDEVAART IS STEEDS WEER HEEL BIJZONDER!!!