Die man ontvangt zondaars en eet met hen.

Lucas 15, 2 - Evangelie van zondag 15 september

Op bedevaart naar Kevelaer

Op bedevaart naar Kevelaer

“Naar wie zouden we gaan…?”

In Kevelaer (Duitsland) vereren we Maria de moeder van God, als troosteres der bedroefden. Wanneer we als pelgrim in Kevelaer zijn, maakt het kleine bedevaartprentje, het genadebeeld (7,5 x 11 cm) in de kapel ons hiervan bewust. Het is onbegrijpelijk dat zo'n klein prentje jaarlijks duizenden bezoekers trekt en ons allen versterkt in ons dagelijks leven.

Maar naast de devotie, wat uiteraard hoort bij een pelgrimage, is er ook veel gezelligheid. Op bedevaart gaan voelt als één familie die onderweg is. Iedereen hoort bij elkaar, zorgt voor elkaar. De eensgezindheid is groot.

In bedevaartplaatsen zoals Kevelaer willen we ons ervan bewust zijn dat wij als gelovige mensen op weg zijn, dat wij ons geloof versterken. Een bedevaart kan ons helpen om te leven vanuit ons geloof en er met moed van te getuigen. In Kevelaer vragen wij Maria, de Troosteres van de Bedroefden, ons daarbij terzijde te staan. Laten wij in geloof onze weg bewandelen en daarbij blijdschap en vertrouwen uitstralen. God staat ons bij op al onze wegen en de Moeder Gods blijft onze voorspreekster. Het is goed om zo af en toe even afstand te nemen van het leven van alledag. Het is goed om samen met anderen op bedevaart te gaan. Het is goed om je noden, zorgen, verdriet, maar ook alles waarvoor  je gelukkig en dankbaar mag zijn, neer te leggen bij God via Maria. Maar evengoed zijn de dagen in Kevelaer ook hele gezellige dagen!

Jong en oud, iedereen is van harte welkom. 

Op de fiets of met de bus

We houden het levendig

Fijn even over de grens…


Kevelaer 2019

                                Kevelaer 2019

De fietsbedevaart is van dinsdag 20 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Kosten: € 250,-. Opgave en informatie t/m 21 juli bij Ans van den Berg (contactgegevens, zie onder).

De 2-daagse bedevaart is op 22 en 23 augustus. De reiskosten bedragen € 37,50 p.p. De kosten voor overnachting en maaltijden liggen tussen de € 60,- en € 70,-. In principe overnachten we in het priesterhuis, dit staat midden in het centrum van waaruit alles goed te bereiken is. Parochievicaris Nijland zal ons begeleiden. Opgave en informatie t/m 21 juli bij Ans van den Berg, Adeline Schotgerrits of Rikie Nijkamp (contactgegevens, zie onder)

De 1-daagse bedevaart is op zaterdag 7 september. Reiskosten € 25,- exclusief maaltijd. Pastoor Cornelissen en diaken Marc Brinkhuis gaan ons begeleiden.
Opgave en informatie t/m 25 augustus: zie onderstaande contactpersonen.

Voor de bedevaarten geldt:
- misdienaars mogen gratis mee
- het is noodzakelijk dat u in het bezit bent van een geldig paspoort dan wel een Europees identiteitsbewijs
- u dient zelf voor een reisverzekering te zorgen
- ook als u een rolstoel of rollator gebruikt, kunt u mee; u hebt vast wel een kennis, familielid of buur, die u daarin wil begeleiden

Opgave en info vragen is ook mogelijk op zondag 21 juli in Boerhaar na de viering van 9.00 uur, in de Broederenkerk te Deventer na de viering van 10.30 uur, of bij de volgende broedermeesters:

Johan Lobbert, (Lettele, Colmschate, Schalkhaar, Deventer) tel. 0570-541392 j.lobbert@kpnplanet.nl
Adeline Schotgerrits, (Deventer) tel. 06-23688636 ab.schotgerrits@home.nl
Anton Kleinherenbrink, (Boskamp, Olst) 0570-563933 of 06-50886090 anskhb@gmail.com
Ans v.d. Berg, (Boerhaar) tel. 06-33848933 ansvdberg15@hotmail.com
Jan Arink, (Wijhe) tel. 0570-523247 jaarink53@gmail.com
Rikie Nijkamp, (Wijhe) tel. 0570-522521  nijkamp-wiggers@kpnmail.nl

 

ELKE BEDEVAART IS STEEDS WEER HEEL BIJZONDER!