Martha, je maakt je bezorgd en druk ... er is maar één ding nodig.

Jezus in Lucas 10, 41 & 42a - Evangelie van zondag 21 juli

Leesavonden bij de paters Maristen

Leesavonden bij de paters Maristen

Met regelmaat verzorgen de paters Maristen
meditaties in Advent en Veertigdagentijd en bijeenkomsten rond mystieke teksten.

Broederenstraat 18A te Deventer

 

 

Adventsavonden

Adventsavonden

‘Uit God geboren’ ...

is de titel van de digitale adventsretraite 2017 van de jezuïeten. De teksten zijn  geschreven door pater Ben Frie SJ: hoe Gods oneindigheid ervaren in de intieme werkelijkheid die nu reeds is. De deelnemers krijgen een dagelijkse e-mail met bijbeltekst en gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten en tips over hoe bidden. Hiermee kun je bidden: thuis, in een kapel, in de trein, wachtend op de tram enz.  Deze gratis retraite is geïnspireerd door de spiritualiteit van de Hl.  Ignatius.

Inschrijven doe je door je e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org. De retraite is in principe een persoonlijk gebeuren, maar deelnemers kunnen hun ervaringen delen met anderen via het gastenboek of via uitwisselingsgroepjes.

Adventsavonden

De Maristen bij de Broederenkerk komen in de Advent vier keer een uur samen in de Voorkamer, Broederenstraat 18 A, om elkaar en anderen gelegenheid te geven ervaringen uit te wisselen, telkens op vrijdagavond van 19.30- 20.30 u. Het gaat om de avonden van 1 - 8 - 15 en 22 december. U hoeft zich niet op te geven. Ook als u niet met e-mail werkt, kunt u rustig aanschuiven. We printen dan de tekst van de dag voor u uit.