Ervaart het, ziet: mild is de Heer

Psalm 34 - Offertorium zondag 18 augustus

Inwijding van de Mariagrot op Brinkgreven

Inwijding van de Mariagrot op Brinkgreven

Nog geen Jaar geleden kwam Maria (zo heet ze echt) met een vraag bij mij.

Maria is een bewoonster van Brinkgreven en komt oorspronkelijk uit Luttenberg. Daar hebben ze een heuse Lourdesgrot in het dorp. Zou dat hier ook kunnen was haar vraag. Ze wilde wel een ruime donatie doen. Ik aarzelde: een Mariagrot op het landgoed Brinkgreven, en er is al een mooie Elisabethkapel.

Maar we hebben haar vraag voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de  Dimence-groep. Per omgaande kreeg ik bericht: Doen!
En zo ging het. De broers van Maria hebben de nis gebouwd van oude tegels uit de paden van het terrein. Onze vastgoedbeheerder vond dat het ook iets heel moois moest worden en kosten noch moeite werden gespaard.

De Lebuïnus parochie werd gevraagd om een Maria beeld. En ook weer per omgaande kregen we het Mariabeeld uit de Vianney kerk aangeboden. Met een mooie kaars erbij.
Maria en ik hebben het beeld drie maal in de vernis gezet zodat ze weer en wind kan trotseren.
En straks met Pinksteren wordt er een inwijdingsplechtigheid gehouden waar Pastor Henk Limbeek en Diaken Mark Brinkhuis het beeld opnieuw zullen wijden en het haar nieuwe plaats krijgt in de grot.

We zijn allen die hieraan mee hebben gewerkt erg dankbaar en nodigen u hierbij uit om deze plechtigheid bij te wonen.
Op eerste Pinksterdag (15 mei) om 10.00 uur is er een oecumenische viering in de Elisabethkapel op Brinkgreven waarna (om ongeveer 11.00 uur) de plechtige wijding zal plaatsvinden.

Toon Cents
Geestelijk verzorger/begeleider
Dimence