Bathmenseweg 37,7434 PX Lettele,Kerk lettele
Tellefoon 0570-551269, bij geen gehoor 06-10863718
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rekeningnr: Kerkbalans - NL75RABO 0146203798
Misintenties - NL30RABO 0163837074

Bij vragen:
contactpersoon Joke Haverkamp, tel. 06 -10 86 3718
Contactpersoon 't Zout:
Hanneke Miedema - e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel kun je terug kijken op facebook, zowel van Lettele en Schalkhaar.
lettelefacebookschalkhaar


Kerkdiensten deze week.kerkdiensten
Zondag 14 juli 9.00 uur, Nicolaaskerk Lettele , Woord-communie viering, voorganger Marlies ter Horst en Hans te Boekhorst, Voce Magna koor.

 

 


Ontmoetingsmorgen 17 juli en 21 augustus,
De volgende ontmoetingsvieringen zijn op woensdag 17 juli en op woensdag 21 augustus a.s. Beide dagen is de inloop vanaf 10.30 uur met een kop koffie of thee, waarna om 11.00 uur de viering begint. Na afloop van de viering kan er onder het genot van een kop soep en een broodje nagepraat worden. Opgave in juli vóór 15 juli en in augustus vóór 19 augustus bij Frans Brinkhof. Eventueel vervoer kan geregeld worden; dit aangeven bij opgave.


Vrijwilligersmiddag zondag 21 juli,
Onze geloofsgemeenschap kan niet zonder haar vrijwilligers! Daarom organiseren wij ook dit jaar voor al onze toegewijde vrijwilligers een gezellige middag om hen te bedanken voor hun inzet. Alle vrijwilligers zijn samen met hun partner en/of gezin van harte welkom in de tuin van de pastorie op zondag 21 juli tussen 13.30 en 17.00. We willen deze middag gezellig samenzijn en samen lekker eten. Vrijwilligers kunnen zich opgeven door het bijgevoegde opgave formulier in te vullen.

Pastor Fons Zandbelt 60 jaar priester, 28 juli om 10.30 uur in de H. Nicolaskerk in Schalkhaar.
In juli dit jaar is het 60 jaar geleden dat ik tot priester ben gewijd. Ik heb in diverse kerken (van ons aartsbisdom Utrecht) als priester werkzaam mogen zijn (Houten, Groenlo, Borne, Arnhem, Enschede, Utrecht en Kampen). In 2008 ben ik met emeritaat gegaan, en in Schalkhaar gaan wonen. Ook in deze omgeving heb ik gelukkig de kans gekregen om regelmatig door de weeks en zondags de eucharistie te vieren. Ik heb altijd met veel genoegen mijn priesterambt uitgeoefend, niet alleen ten bate van parochianen, maar ook samen met u. Het werd steeds meer "samen kerk zijn": in Jezus' naam de sacramenten vieren, de blijde boodschap doorgeven en levend houden, en samen "herder", "pastor" zijn voor en met elkaar. Helaas werd ik eind juni vorig jaar onverwacht getroffen door een (gelukkig licht) herseninfarct. Ik was zeer geroerd vanwege de vele liefdevolle tekenen van betrokkenheid, die ik toen heb mogen ontvangen. Gelukkig ben ik nu weer aardig goed opgeknapt. Maandelijks vier ik weer in enkele verzorgingshuizen en een paar andere kerken de eucharistie; en 's zondags assisteer ik vaak als concelebrant in de eucharistie, of als hoofdcelebrant, terwijl een diaken of pastoraal werker de preek verzorgt. Ik ben blij dat ik zo als priester kan blijven functioneren. Ik vind het zo voldoende. In overleg met vicaris Ronald Cornelissen mag ik mijn 60-jarig priesterjubileum gaan vieren op zondag 28 juli om 10.30 uur in de H. Nicolaskerk in Schalkhaar tijdens een feestelijke eucharistieviering. Op het eind is er ook gelegenheid tot gelukwensen in de kerk. We hopen dat velen met mij dit jubileum uit dankbaarheid gaan meevieren. U bent van harte welkom.
Fons Zandbelt,
De Lindenhof 39, 7433 BE Schalkhaar
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-23 92 35 99

zandbelt
Fons Zandbelt, 1ste Eucharistieviering 26-07-1964 in Lettele. Na zijn Priesterwijdig.


Kermisweekend 4 augustus 9.30 uur,tent1
In het kermisweekend van 3 en 4 augustus is er op zondag 4 augustus een dialectviering om 9.30 uur in de feesttent op het kermisterrein. Ook hier is er na afloop gelegenheid om samen koffie te drinken. Dit weekend is er geen viering in de kerk.


Boerderijviering 25 augustus 10.00 uur, bij familie Bos aan de Rodijksweg 13 Colmschate,boerderij
In het weekend van 24 en 25 augustus is er op zondagmorgen een boerderijviering, welke georganiseerd wordt door de werkgroep Kerk in Platteland. Deze viering begint om 10.00 uur en vindt plaats op het erf van de familie Bos aan de Rodijksweg 13 op de Bannink in Colmschate. Voorgangers zijn ds. Gert Wijnstok en pastoraal werker Lonneke Gunnink-van den Berg. Dit weekend is er geen viering in de kerk.


Collecte,
Pinksteractie-Week van de Nederlandse Missionaris. Deze collecte heeft € 109,40 opgebracht. Hartelijke dank voor uw gift.


Sam's Kleding actie,kleding
In het voorjaar vond Sam's Kleding Actie plaats in Lettele. Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om kleding en schoenen te doneren. Er werd in Lettele maar liefst 500 kilo kleding ingezameld. De stichting laat in een bericht weten heel dankbaar te zijn voor zoveel kleding: "Door uw hulp zijn weer veel mensen voorzien van goede kleding en hebben velen weer hoop op een betere toekomst. Zo zijn we samen goed voor elkaar" aldus de stichting. Mede namens Sam's Kleding actie willen ook wij iedereen die hier aan heeft bijgedragen heel hartelijk danken. Bent u benieuwd wat er allemaal gebeurt met de kleding? Of wilt u meer weten over de stichting? Neem eens een kijkje op www.samskledingactie.nl


Vakantiegroet,
De vakantieperiode is weer aangebroken. De werkgroep pastoraat en de coördinatoren wensen iedereen die er op uit trekt, maar ook iedereen die thuis blijft, een hele mooie en fijne zomer toe. Laten we in in deze periode niet vergeten om ook aandacht te schenken aan mensen in onze omgeving die juist in deze periode vaker alleen zijn. Dan wordt het voor iedereen een mooie zomer!


Overleden Geert Oosterhuis,
Op maandag 10 juni 2024 is Geert Oosterhuis overleden. Geert is een oud parochiaan. Hij was woonachtig op Stevenskamp te Heeten. De uitvaart en crematie hebben plaatsgevonden op 15 juni 2024.
Overleden Hein Lorkeers,
Hein geboren 14 oktober 1945 en overleden op 16 april 2024.
Het is moeilijk te begrijpen zo plotseling op het land, waar hij aan het werk was. We wensen de familie veel sterkte toe.
Overleden Gerrit te Riele,
Op maandag 23 februari is overleden Gerhardus Henricus Laurentius te Riele . We wensen de familie veel sterkte toe.
Overleden Sia Kleine Koerkamp,
Op maandag 29 januari is overleden Sia Kleine Koerkamp. De gebedsviering zal plaatsvinden op maandag 5 februari om 11.00 uur in de Nicolaaskerk te Lettele. We wensen de familie veel sterkte toe.
Overleden Willy Zandbelt,
Op vrijdag 19 januari is overleden Willy Zandbelt, er is gelegenheid tot afscheid te nemen en de familie te condoleren op dinsdag 23 januari om 19.00 tot 19.30 uur in de Nicolaaskerk te Lettele. We wensen de familie veel sterkte toe.