Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

Het is  bijna zover! Zaterdag 3 juni ontvangen onze Vormelingen in de Basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte het H. Vormsel.
Dat gebeurt in één viering samen met de vormelingen van de H.Kruisparochie in Raalte.
Vormheer is Mgr Woorts. Hij heeft de Vormelingen ook een brief geschreven waarin hij zichzelf voorstelt. Ze zullen zaterdag eerst in gesprek gaan met Mgr Woorts. Aansluitend is er om 17.00 uur de Vormselviering.
Wij feliciteren hen alvast met hun besluit om het H. Vormsel te ontvangen en zo verder vorm te geven aan hun geloofsleven.

De Lebuinuskerk in Deventer heeft 4 groene pelgrimsfietstochten uitgebracht. Morgen, 18 mei, kun je er na de viering op het Vogeleiland al een eerste rijden. Maar natuurlijk ook de komende tijd!
Warm aanbevolen en zeker de moeite waard!
Ze zijn in boekvorm te krijgen, maar je kunt ze ook dowloaden via www.Lebuinuskerk.nl

aan alle werkers in caritas en diaconie.
De Nederlandse bisschoppen hebben een pinksterbrief geschreven aan alle betrokkenen bij activiteiten voor caritas en diaconie in de parochies. Zij willen hen daarmee een hart onder de riem steken bij dit belangrijke werk “in het hart van de Kerk”. “Caritas en diaconie maken het verschil in het leven van mensen. Waar het leven wordt bedreigd, waar mensen zorg nodig hebben, geven caritas en diaconie kracht,” schrijven de bisschoppen.

Lees hier de Pinksterbrief van de bisschoppen

Pinksteren glasraam

Op zondag 7 mei om 9.30 uur is er op de Boerhaar een H. Mis waarin pastoor Cornelissen voorgaat. Na deze viering zal de pastoor deze kapel, gebouwd op het kerkhof direkt achter de Willibrorduskerk, inzegenen.
De viering van 9.30 uur is extra hierop aangepast. Het Caeciliakoor zal ook haar medewerking verlenen. Na de viering gaan we naar de kapel, waar met opluistering van Amicitia de kapel zal worden ingezegend.
Het zal een viering worden uit dankbaarheid aan Maria.Mariakapel Boerhaar II
De kapel een plek waar je tot rust en bezinning kunt komen en een kaarsje voor Maria kunt opsteken.
Er ligt ook een intentieboek.
Een plek, waar iedereen terecht kan en waar we de tekst van pastor Marinus van de Berg hoog in ’t vaandel houden “Je leeftijd, je afkomst, je huidskleur, je liefdes voorkeur, hoe en wie je ook bent, voor jou ben ik er. Als een moeder, als een arm om je heen, als een vlam in de nacht.
De kapel is dagelijks open.
De kapel zal blijven en het rijksmonument uit 1912 blijft een kerk.
“Als de kerken sluiten, dan hebben we in ieder geval deze kapel nog”.
Sluiting van de St. Willibrorduskerk staat voorlopig niet op de agenda.
Een klein wonder is het wel, zowel de genezing van Gerard van Gurp als de in rap tempo gebouwde zeer mooie kapel.
Gerard was zeer ernstig ziek en dacht dat het afgelopen was, maar Maria had hem nog nodig voor deze kapel.
Ook z’n vrouw gaf hem de nodige steun en alle medewerking om deze kapel te bouwen en ook de vele, vele vrijwilligers en dat allemaal in deze zeer moeilijke tijden van oorlog en ontkerkelijking. Dat ons dit weer hoop mag geven en een vurig verlangen naar rustiger tijding.
We hopen, dat velen deze plek bezoeken en zullen er alles aan doen, dat dit ook bekendheid krijgt en behouden blijft.
“WEES GERUST…….IK BEN ER”