Schrijf u in op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt tussen twee edities van 't Zout

Afgelopen zondag 24 mei is onze parochiaan mevrouw Venneman-Vlaskamp 100 jaar geworden. Dat is toch wel een heel bijzondere mijlpaal en daarmee is deze geboren en getogen Boskampse ook de oudste inwoner van het dorp.

Mw Venneman IMG 20200525 WA0002 002Ze mocht deze bijzondere verjaardag in een alleszins redelijke conditie vieren in huize St. Willibrord. Dat was weliswaar anders dan ze zich had voorgesteld want ze hoopte al heel lang op een groot feest in en om haar geboortehuis aan de Kleistraat. Daar had ze zich erg op verheugd maar door de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan en werd het een draaiorgel voor het raam, veel telefonische felicitaties in het Belcafé van St. Willibrord, waar ze via het raam toch haar bellende familieleden kon zien. En ook met de burgemeester van Olst Wijhe, dhr. Ton Strien, had ze een belafspraak voor datzelfde raam. Daarnaast werd ze flink in de bloemetjes gezet en hebben de medewerkers van het zorgcentrum haar op deze speciale dag ook goed verwend.
Mw. Venneman heeft in haar lange leven veel betekend voor de gemeenschap van Boskamp, vooral ook op kerkelijk en sociaalmaatschappelijk gebied. Ze was geruime tijd lid van het kerkbestuur van de H. Willibrordkerk en jarenlang voorzitter van het bestuur van Huize St. Willibrord en van de Katholieke Plattelands Vrouwen. Ook gaf ze haar beste krachten aan de Stichting Welzijn Ouderen. Daarnaast heeft ze jarenlang in de gemeenteraad gezeten, waarvan acht jaar als fractievoorzitter, eerst voor de KVP en later voor het CDA. Daarmee was ze het eerste vrouwelijke gemeenteraadslid in onze gemeente. Ze is altijd heel betrokken en meelevend gebleven en ze volgt ook nu de kerkelijke en politieke ontwikkelingen in Boskamp maar ook landelijk en wereldwijd, zo goed ze nog kan en ze heeft daar ook nog heel duidelijk haar eigen mening over. Het is dan ook een zegen dat ze op deze wijze een zo hoge leeftijd heeft mogen bereiken en we hopen en bidden dat er nog heel veel goede tijd aan haar leven toegevoegd mag worden.