November 2021

Nieuwe groepen lotgenoten voor parochianen die hun partner hebben verloren en voor ouders die hun kind hebben verloren

Het is intussen een paar jaar geleden, dat we gestart zijn met verschillende lotgenotengroepen.  Mensen die een partner moeten missen,  ouders die hun kind (jong en ouder) moesten verliezen... Iedere ontmoeting weer was bijzonder waardevol.

Naast deze groepen willen we mensen de gelegenheid bieden met ons samen te komen in een nieuwe groep. Daarom deze uitnodiging:

Hebt u interesse uw verhaal te delen met anderen, die weten wat het is een partner of een kind te moeten missen, laat het ons weten. Dan willen we graag een nieuwe groep beginnen. Waar en wanneer? Dat is nog geheel open, want dat willen we met u samen afstemmen.

U kunt zich opgeven via het secretariaat: 0570-609040 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een bezoek aan de Broederenstraat 18a1 in Deventer.

U mag het ook altijd doorgeven via het secretariaat in uw eigen locatie.

Mede namens de coördinatoren van de bezoekersgroepen in de gehele parochie H. Lebuinus, Lonneke Gunnink – van den Berg, pastoraal werker

Logo Lebuinus 3

 

Een geslaagde ochtend: we herkenden elkaars gemis en werden zo samen sterk

Op dinsdag 29 januari 2019 kwamen we samen in het Titus Brandsma Huis. ‘We’ zijn de vrijwilligers van de bezoekersgroepen Titus Brandsma Huis, regio H. Hartkerk, Lettele en Schalkhaar samen met tien deelnemers en ondergetekende. We maakten kennis met elkaar aan de hand van onze sleutelbossen en deelden ervaringen rond het overlijden van de partner en bij een aantal daarnaast het overlijden van een kind.

people 3190628 MobileHoewel de meesten elkaar nog niet kenden ontstond er toch een bijzondere band, door wat gedeeld werd. Het gedeelde was iets heel intiems. Dat intieme mochten we vervolgens in een bezinnend moment aan God voorleggen, de namen noemen van degenen die ontvallen waren en om kracht bidden. De brandende kaarsjes konden nog een tijdje blijven branden terwijl wij allemaal aan een smakelijke maaltijd gingen, met liefde klaargemaakt door de vrijwilligers. Op dat moment ruimte voor andere gespreksstof, maar ook voor doorborduren op wat die ochtend op tafel kwam.

Samen vonden we het zeker geslaagd. 

 

Bijeenkomst in Boerhaar

Na de geslaagde ochtend eind januari in het Titus Brandsmahuis willen we op donderdag 28 maart 2019 in Boerhaar een nieuwe groep mensen, die een partner hebben verloren en die dat willen, samenbrengen. Een ochtend waarop mensen met eenzelfde verlieservaring elkaar ontmoeten. Lotgenoten hebben vaak maar een half woord nodig om elkaar – ook al kennen ze elkaar niet of nog maar pas – toch te begrijpen. Daarmee hopen we mensen te helpen weer een weg te vinden in het leven. Dat het leven op de een of andere manier weer kleur en zin krijgt.

De bezoekers van onze bezoekgroepen willen ook nu zoveel mogelijk mensen persoonlijk benaderen, maar we gaan er vanuit dat we lang niet alle mensen kennen, die in de afgelopen jaren een partner hebben verloren. 

We hopen dat er belangstelling is. Wij willen er een zinvolle ochtend van maken. En mocht dit een dusdanig goede ochtend zijn en mocht er behoefte zijn aan meer, dan organiseren we graag meerdere ochtenden. Wat de inhoud daarvan kan zijn, overleggen we graag met de aanwezigen.

 

Aanmelden

Aanmelden kan bij Engelbert op 0570 - 524086 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden bij Willibrord Boskamp

Annie van den Berg: 06 5424 6906  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of

Lammie in't Veld: 06 5703 8176 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

                                                                             Lonneke Gunnink – van den Berg, pastoraal werker