Op bedevaart naar Kevelaer

“Naar wie zouden we gaan…?”

In Kevelaer (Duitsland) vereren we Maria de moeder van God, als troosteres der bedroefden. Wanneer we als pelgrim in Kevelaer zijn, maakt het kleine bedevaartprentje, het genadebeeld (7,5 x 11 cm) in de kapel ons hiervan bewust. Het is onbegrijpelijk dat zo'n klein prentje jaarlijks duizenden bezoekers trekt en ons allen versterkt in ons dagelijks leven.

Maar naast de devotie, wat uiteraard hoort bij een pelgrimage, is er ook veel gezelligheid. Op bedevaart gaan voelt als één familie die onderweg is. Iedereen hoort bij elkaar, zorgt voor elkaar. De eensgezindheid is groot.

In bedevaartplaatsen zoals Kevelaer willen we ons ervan bewust zijn dat wij als gelovige mensen op weg zijn, dat wij ons geloof versterken. Een bedevaart kan ons helpen om te leven vanuit ons geloof en er met moed van te getuigen. In Kevelaer vragen wij Maria, de Troosteres van de Bedroefden, ons daarbij terzijde te staan. Laten wij in geloof onze weg bewandelen en daarbij blijdschap en vertrouwen uitstralen. God staat ons bij op al onze wegen en de Moeder Gods blijft onze voorspreekster. Het is goed om zo af en toe even afstand te nemen van het leven van alledag. Het is goed om samen met anderen op bedevaart te gaan. Het is goed om je noden, zorgen, verdriet, maar ook alles waarvoor  je gelukkig en dankbaar mag zijn, neer te leggen bij God via Maria. Maar evengoed zijn de dagen in Kevelaer ook hele gezellige dagen!

Jong en oud, iedereen is van harte welkom. 

Op de fiets of met de bus

We houden het levendig

Fijn even over de grens…

 

Kevelaer 2020

                               Kevelaer 2020

--alle reizen zijn geannuleerd--


De fietsbedevaart is van 16 t/m 20 augustus 2020. Kosten: € 250,-. Opgave en informatie bij Ans van den Berg (contactgegevens, zie onder).

De 2-daagse bedevaart is op 18 en 19 augustus 2020. De reiskosten bedragen € 37,50 p.p. De kosten voor overnachting en maaltijden liggen tussen de € 60,- en € 70,-. In principe overnachten we in het priesterhuis, dit staat midden in het centrum van waaruit alles goed te bereiken is. Opgave en informatie bij Ans van den Berg, Adeline Schotgerrits of Rikie Nijkamp (contactgegevens, zie onder).

De 1-daagse bedevaart is op zaterdag 5 september 2020. Reiskosten € 25,- exclusief maaltijd. 
Opgave en informatie: zie onderstaande contactpersonen.

Voor de bedevaarten geldt:
- misdienaars mogen gratis mee
- het is noodzakelijk dat u in het bezit bent van een geldig paspoort dan wel een Europees identiteitsbewijs
- u dient zelf voor een reisverzekering te zorgen
- ook als u een rolstoel of rollator gebruikt, kunt u mee; u hebt vast wel een kennis, familielid of buur, die u daarin wil begeleiden

Opgave en info vragen is ook mogelijk op zondag 21 juli in Boerhaar na de viering van 9.00 uur, in de Broederenkerk te Deventer na de viering van 10.30 uur, of bij de volgende broedermeesters:

Johan Lobbert, (Lettele, Colmschate, Schalkhaar, Deventer) tel. 0570-541392 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adeline Schotgerrits, (Deventer) tel. 06-23688636 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Anton Kleinherenbrink, (Boskamp, Olst) 0570-563933 of 06-50886090 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ans v.d. Berg, (Boerhaar) tel. 06-33848933 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Arink, (Wijhe) tel. 0570-523247 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rikie Nijkamp, (Wijhe) tel. 0570-522521  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ELKE BEDEVAART IS STEEDS WEER HEEL BIJZONDER!

Kevelaerlof in de basiliek van Raalte

Op zondag 4 oktober begint om 19.00 uur het traditionele Kevelaerlof in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Door het coronavirus is de jaarlijkse bedevaart naar het Mariabedevaartsoord Kevelaer helaas niet doorgegaan.

Wel is pastoor Cornelissen samen met de broedermeesters Ben Lokate en Freddy Hondeveld op de dag dat de bedevaart gehouden zou worden, zaterdag 5 september, naar Kevelaer gegaan. Om 10.00 uur hebben ze de Eucharistie gevierd in de basiliek van Kevelaer. Daar heeft pastoor Cornelissen de bedevaartkaars gezegend en ontstoken. Na de viering is de kaars plechtig naar de Genadekapel gedragen. Daar is gebeden voor de vele intenties vanuit Salland. In het bijzonder is gebeden voor allen die te lijden hebben onder het coronavirus en dat er snel een vaccin gevonden mag worden. Aansluitend heeft de kaars een plek gekregen in de Kaarsenkapel. Zo was Salland dit jaar toch nog even in Kevelaer.

En dat willen we ook graag met u vieren op die eerste zondag van oktober tijdens het Kevelaerlof in de basiliek van Raalte. Graag wel aanmelden via www.meevieren.nl en kijk dan bij Raalte - parochie H. Kruis en vervolgens bij de H. Kruisverheffing.

Welkom.

Kevelaer 2020 1Kevelaer 2020 2Kevelaer 2020 3Kevelaer 2020 4