Het Aartsbisdom Utrecht organiseerde van 28 april t/m 5 mei 2018 een bisdombedevaart naar Lourdes. Klik hier voor een verslag van deze reis.

img 1833 250x250

Lourdesviering in Boskamp

Zondag 22 oktober 2017 was er om 19.00 uur een Mariaviering in de Willibrordkerk van Boskamp. Deze viering was mede bedoeld als aanzet voor de bisdombedevaart naar Lourdes. Naast de normale Marialiederen werden ook bekende Lourdesliederen gezongen en was er zelfs een korte lichtprocessie door de kerk.  

 Lichtprocessie door de kerk van Boskamp

Lees hier de ervaringen en belevenissen van pelgrims tijdens vorige reizen

 

 

Bisdombedevaart Lourdes 2018

Van 28 april tot 5 mei gingen pelgrims van het bisdom Utrecht op bedevaart naar Lourdes,  waaronder ook parochianen van de Lebuïnusparochie. Drie koorleden van het  st. Nicolaaskoor gingen mee en namen tevens deel in het projectkoor. De reis verliep voorspoedig en na de goed verzorgde tocht met bus en TGV kwamen de pelgrims aan in Lourdes. Na de maaltijd gingen sommige pelgrims al naar het heiligdom voor een bezoek aan de grot. Omdat de volgende dag ook nog pelgrims arriveerden die per zorgbus en per vliegtuig kwamen werd zondagsavonds de openingsviering gehouden. Voor de koorleden was dat de tweede keer die dag om te zingen, omdat er in de ochtend al een plechtig Lauden was gevierd in de mooie Rozenkransbasiliek.

Tijdens de openingsviering verzamelden alle pelgrims zich in de Bernadettekerk, waar Mgr. Woorts in zijn preek stelde dat vele pelgrims gehecht zijn aan Lourdes, of dat zullen worden als ze er voor het eerst zijn.

Onder het zingen van Marialiederen gingen na afloop de pelgrims naar het heiligdom voor de passage door de Grot.

Op maandag was er de onder andere de viering van Barmhartigheid en op dinsdag de mis aan de grot. Helaas regende het wel heel erg hard en ook de temperatuur maakte dat iedereen graag winterkleding had willen dragen. ’S Avonds tijdens de prachtige lichtprocessie bleef het gelukkig droog.

Woensdags was de internationale mis waar mgr. Woorts hoofdcelebrant was in deze meertalige Eucharistieviering. Onze koorleden hebben ook in deze mis mee mogen zingen, wat enorm indrukwekkend werd gevonden. Er was ’s middags nog een viering met handoplegging en donderdag was er een excursiedag naar Cirque de Gavarnie. Het was deze excursiedag nat en koud, iets waar de pelgrims inmiddels al aan gewend waren. Het was een mooie tocht en op de bestemming aangekomen werden ondanks het weer mooie wandelingen gemaakt en werd er wat gedronken in het restaurant. Onze koorleden lieten ook daar van zich horen door Marialiederen te zingen, waarbij iedereen meedeed.

In de avond werd de zendingsviering gehouden.

Vrijdagsmiddags vertrokken de pelgrims die per vliegtuig waren gekomen en op zaterdag de rest van de groep per TGV. Onze koorleden hebben de hele week van zich laten horen. Ze zongen, wanneer het maar kon, in het hotel of bij betreden van de eetzaal, het lied “te Lourd’ op de bergen”.

Het was een zeer geslaagde bedevaart!

pelgrims lebuinus