Oecumenische vieringen en vespers in 2019 

Bathmen - Okkenbroek - Lettele

Oecumenische Vespers in Bathmen:

een lange traditie.

bathmenklein

De oecumenische vesper van de BOL (kerken van Bathmen-Okkenbroek-Lettele) vindt jaarlijks vanaf oktober tot Pasen plaats in de Dorpskerk Bathmen op zaterdagavond. Dit zou de achtenveertigste jaargang zijn.
In de huidige corona-periode hebben we er een speciale tijd en vorm voor gevonden. We volgen de prachtige kruiswegstaties die Sjef Hutschemakers heeft geschilderd voor de Sint Pieter Beneden in Maastricht. Voorgangers van beide kerken bidden de eeuwenoude teksten die bij de vesper horen en gaan in op wat die bijzondere afbeeldingen ons kunnen zeggen. De organiste Ingeborg van Dokkum begeleidt de dienst met passende muziek van Bach.
De diensten worden gehouden zonder kerkgangers, ze worden opgenomen en zijn ook later nog te volgen via kerkdienstgemist.nl Bathmen. U bent welkom om op deze manier kennis te maken met de oecumenische vespers in de veertigdagen tijd.

Data: 19:00 op 18 en 25 februari, 4, 11, 18, 25 29, 30 en 31 maart.

Willibrord Boskamp

image 2018 10 04Geloven doe je samen en daarom komen we als gelovigen uit Olst en Boskamp regelmatig samen in één kerk om ons gedeelde christelijke geloof te beleven. We laten aan elkaar en aan God zien dat we allemaal dezelfde missie in ons leven hebben en dat we vanuit de boodschap van Jezus met elkaar willen werken aan een betere wereld. En dan is het doel niet de eenheid, maar is de weg die we samen op plaatselijk niveau gaan, in herkenning en begrip, al prachtig genoeg. Vindt u dit ook de moeite waard? Kom dan met ons meevieren. 

Werkgroep oecumene Olst-Boskamp

In de advent is er elke vrijdagavond van 19.30 – 20.00 uur een oecumenisch avondgebed in het koor van de Dorpskerk in Olst. Hierin staan stilte, teksten en bezinning op de komende kerst centraal.

Titus Brandsma Huis-Ichtuskerk

Het Titus Brandsma Huis en de Ichtuskerk aan de Holterweg kennen een lange traditie van oecumenische vieringen. Er wordt samen gevierd in de Week van Gebed in januari, en in de Vredesweek in september. De vieringen vinden om de beurt plaats in de Ichtuskerk en het Titus Brandsma Huis.

Daarnaast wordt ook jaarlijks samengewerkt aan een dienst op 4 mei, dodenherdenking. Deze dienst heeft altijd plaats in het Titus Brandsma Huis. Immers ook de Zalige Titus Brandsma kwam om in Dachau.

@mdj