Werelddag van de armen

Zondag 17 november 2019

Welkom op de pagina Acolieten en misdienaars

Welkom op de pagina Acolieten en misdienaars


Acolieten en misdienaars
zijn de helpers van de pastoor
en van de andere voorgangers tijdens de vieringen in de kerk.

Wil je lezen hoe bijzonder het is om misdienaar en acoliet te zijn?
Wanneer ze dienen en wat ze zoal doen aan gezellige activiteiten?
Ben je benieuwd naar allerlei weetjes en informatie?
Dan ben je hier aan het goede adres.

Tarcisiusdag 2019: Yeah!! We hebben gewonnen!!!

Tarcisiusdag 2019:  Yeah!! We hebben gewonnen!!!

Yeah!! We hebben gewonnen!!!

In alle vroegte vertrokken 20 misdienaars en acolieten van H. Kruis- en H. Lebuinusparochie op 21 september vanuit Raalte en Schalkhaar naar Utrecht en joh, wat hebben we daar een leuke Tarcisiusdag meegemaakt!

Met een paar auto’s in kolonne, handig geparkeerd bij de Uithof en toen in de bus naar het centrum. Alles liep op rolletjes. In 2 grote koffers hadden we alle misdienaarskleding mee.

En ieder natuurlijk in een eigen rugzakje een lunchpakketje en wat te drinken. Maar we werden ook in het Bonifaciushuis warm onthaald met koffie, thee en pakjes drinken!

Omkleden voor de processie: 230 misdienaars en acolieten op weg naar de kathedraal waar Kardinaal Eijk en Mgr. Woorts, Vicaris Pauw, Rector Kuipers en pastoor ten Have in prachtige rode gewaden klaarstonden.

Onze acoliet Amirali was scheepjesdrager en dus dicht bij het vuur op belangrijke momenten tijdens de viering. Een mooie preek van Kardinaal Eijk over belastingambtenaar Mattheus, die eerst onbetrouwbaar was, maar gegrepen was door de weg van Jezus en zich bekeerde tot een dienstbaar mens. “Zo zouden jullie ook als misdienaars en acolieten in de kerk moeten zijn”, sprak de kardinaal hen toe, “laat zien dat je betrouwbaar bent, door je verantwoordelijkheid te nemen, en niet te gaan jatten of blowen, maar je dienstbaar op te stellen, IN en BUITEN de kerk”. Om in je oren te knopen…..

Daarna lunchen en op weg naar allerlei activiteiten: onze groep ging samen met de kinderen van Hooglanderveen eerst naar het Ariënsinstituut voor allerlei opdrachten rond liturgie. Dat hebben we er hartstikke goed afgebracht! Rector Kuipers was zéér tevreden over ons. Daarna naar het Lasergamen, weer op een heel andere plek in de stad, maar gelukkig hadden  we Gauthier bij ons! Hij kent Utrecht heel goed, want hij heeft jaren op het Ariensinstituut gewoond. Onder zijn leiding kwamen we overal waar we wezen moesten. Fanatiek zijn ze met het lasergamen aan de gang gegaan. Met rode, bezwete hoofden kwam iedereen weer naar buiten. DIT WAS GAAF!!! Op weg naar het volgende onderdeel: Frikandellen en patat in de achtertuin bij de kardinaal en daarna de prijsuitreiking. Wat bleek: Yeah!! We hebben gewonnen!!! De eerste  prijs voor H. Kruis, H. Lebuinus, in samenwerking met O.L.V. uit Hooglanderveen.

Je snapt: volgend jaar gaan we weer om onze naam hoog te houden: Voor alle misdienaars en acolieten geldt dan: ga mee, want we gaan dan echt met zijn allen!!!

Clazien Broekhoff

Misdienaars-acolietenmiddag van H. Kruis en H. Lebuinus

De misdienaars/acolietenmiddag van H. Kruis en H. Lebuinus hebben op 1 juli 2017 hun eerste kennismaking gehad in en rond de Nicolaaskerk in Schalkhaar. Speurtocht door de kerk, spelletjes, patat eten en de traditionele stoelendans als toetje.

We hebben erg veel plezier gehad, dat is op het filmpje te zien!!!

 

Clazien Broekhoff, pastoraal werkster H. Lebuinusparochie


Ontdek hoe bijzonder het is om acoliet en misdienaar te zijn.

Een terugblik van de activiteiten voor acolieten en misdienaars in voorgaande jaren kun je vinden in

archief 2015 :
acolieten en misdienaars 2015

archief vóór 2015:
acolieten en misdienaars 2014
acolieten en misdienaars 2013
acolieten en misdienaars 2012

Enne....... wil je ook misdienaar/acoliet worden? Top!
Kijk je ogen uit en meld je aan!

Er is ook in ons Aartsbisdom van alles voor jullie te beleven.
Ga naar de pagina JONGE KERK Jongerenpastoraat Aartsbisdom

Veel kijk- en leesplezier!

@MiekedeJong