Blinde mensen gaan zien, verlamde mensen gaan lopen, ... dove mensn gaan horen

Matheus 11, 5 en Jesaja 35, 5 - Lezingen zondag 15 december

Heb je al plannen voor de komende zomer??

Heb je al plannen voor de komende zomer??

Hierbij wat meer info over de Ukraïne zomerreis. Deze reis wordt ieder jaar georganiseerd vanuit het Titus Brandsma Huis en de Ichtuskerk.

Wanneer: 13 - 23 juli 2019

Heb jij wat over voor je medemens?

Ben jij sociaal en tussen 16 en 20 jaar oud? Wil jij je inzetten om de levensomstandigheden van jongeren in Ukraïne te verbeteren? Dan is de zomerreis van CUC iets voor jou.

 

Wat is CUC?

CUC staat voor Colmschate Ukraïne Contact en is een initiatief van de Protestantse Gemeente Colmschate/Schalkhaar. Vanuit het idee “jeugd voor jeugd” zetten jongeren uit Nederland zich in voor jongeren in Ukraïne. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van een project in Ukraïne en door het voorbereiden van dit project in Nederland. Sinds 2003 zijn er diverse projecten en activiteiten met en voor leeftijdsgenoten in de Ukraïne gerealiseerd.

 

Wat biedt CUC?

Je gaat ontdekken hoe de levensomstandigheden zijn in het westen van Ukraïne. Je gaat leren wat er nodig is om, met anderen samen een project te realiseren in een ander land. We gaan aan de slag met jullie ideeën en wensen om fondsen te werven. Je komt in contact met andere jongeren, niet alleen in Colmschate, maar ook in Ukraïne. Je gaat op reis met andere jongeren en volwassen begeleiders. CUC biedt je de kans om te ervaren dat jouw mening telt en werkelijk helpt bij het realiseren van het project.

De zomerreis is van zaterdag 13 juli tot en met dinsdag 23 juli 2019, direct aan het begin van de zomervakantie.

 

Wat verwachten we van jou?

Met andere jongeren samen een plan ontwikkelen om voldoende geld bij elkaar te brengen om het project voor 2019 te kunnen realiseren. Een actieve deelname in de voorbereiding en de uitvoering van de zomerreis.Delen met anderen (familie, vrienden, school enz.) wat er gebeurt bij het CUC. Niet alleen het resultaat tijdens de zomerreis, maar ook wat we met elkaar ondernemen om ons doel te bereiken.

 

Heb je interesse?

Voor meer informative over de zomereis van 2018: https://cuczomerreis.wordpress.com

 

Met vriendelijke groet namens het CUC

Alja Wilson en Eduard Swankhuisen

Email: cuc.secretaris@pgcs.nl