Voor U, God, zijn wij gelijkwaardig.

Communiegebed zondag 20 oktober

Troostdoekjes

Broederen, Deventer

  • troostdoekje.jpg

Expositie en Workshop  Troostdoekjes

“Netwerk Palliatieve Zorg Salland”, is een organisatie die tot steun wil zijn bij mensen die ondersteuning kunnen gebruiken in allerlei situaties. De doelstelling is:  het leven in al zijn facetten bespreekbaar maken voor inwoners van Salland. Dit kan zijn rouw, ziekte, overlijden, verlies, scheiding enz.

De Stadhartkerken (de kerken in de binnenstad van Deventer) hebben zich met een aantal andere organisaties aangesloten bij dit netwerk om samen vormen te bedenken om hulp aan te bieden en belangrijke gebeurtenissen bespreekbaar te maken.

Het jaarthema is “troost”. Troost is soms broodnodig en de kerken kunnen daarbij een grote steun zijn. Samen  hebben we een vorm bedacht om troost zichtbaar te maken. “Troostzakdoeken“. In het Fries: koesdoekje. Tijdens de zomer zijn er in de binnenstadskerken tentoonstellingen met “troostzakdoeken”. Ook in de Broederenkerk.
U kunt daar aan meewerken ( heel graag zelfs).

Op een witte (heren-) zakdoek kunt u een tekst, een tekening of een versiering maken die als troost kan dienen voor iemand die ziek is, verdriet heeft, of met andere woorden: voor iemand die een beetje troost kan gebruiken.
Zakdoeken liggen bij het secretariaat van de Broederenkerk. (zie voor openingstijden de website), waar ze ook weer ingeleverd kunnen worden. Dit graag voor 25 juni.

Voor verdere vragen/opmerkingen: hettyheling@home.nl 

Ook de Lebuinuskerk van de PKN doet mee:

Expositie en Workshop  Troostdoekjes

Als Starthartkerken willen we  ons gezicht laten zien in de maand augustus met een expositie in de  Stadshartkerken rond het thema Troost. Want troost is bij uitstek iets wat mensen zoeken en vaak ook vinden in kerk en geloof.

Deze expositie zal bestaan uit zakdoeken, die als troostdoekjes zijn bewerkt door parochianen/gemeenteleden uit de vier stadshartkerken:

  • de Lebuinuskerk,
  • de Broederenkerk,
  • Het Penninckshuis en
  • de Russ. Orthodoxe Kerk in de Assenstraat.

Ook andere belangstellenden zijn  hartelijk welkom om hun bijdrage te leveren.

Hoe maak je zo’n troostdoekje?

Dat kun je zelf bedenken, maar er is ook op maandagmiddag 20 mei om 13:30 een workshop Troostdoekjes maken, onder leiding van Irma Frijlink, kunstenares textiele werkvormen. Daarin is iedereen heel hartelijk welkom.

We beginnen  de workshop met het bedenken wat voor jou een troostdoekje betekent: is dit een doekje dat je wilt pakken op momenten waarop je verdriet hebt of tranen in jouw ogen krijgt van het lachen. Misschien is het een doekje waarin jij een herinnering wilt vastleggen over een moment uit jouw eigen leven of over dat van iemand anders. Vervolgens gaan we aan de slag met het doekje.

Alles is mogelijk: erop tekenen, een kleinood erop vastzetten, erin knippen, erop borduren. Aan het eind van de workshop neemt iedereen een eigen dierbaar doekje mee naar huis.

Zelf meenemen:

  • Een zakdoek of een ander lapje dat je hiervoor wilt gebruiken.
  • Een kleine herinnering die je eventueel wilt verwerken zoals een mooi steentje, een knoop met herinnering, een fotootje of een stukje tekst.
  • Naald en (borduur)garens, schaar.

Datum: maandag 20 mei
Tijd:      13.30-15.30 uur
Plaats:  Lebuinuskerk, ingang Kleine Poot 7
Toegang: gratis
Opgave: ds.de zwart@lebuinuskerk.nl /0570 - 618328