Voor U, God, zijn wij gelijkwaardig.

Communiegebed zondag 20 oktober

Vredesweek Deventer 2019

Broederen, Deventer

  • Deventer_Dag_van_de_Vrede.png

Zaterdag 21 september: 10.30 uur Walk of Peace Deventer

Vanuit vier plekken in het historische centrum (Stationsplein, Bergkerk, Kapjeswelle en de Bolwerkmolen) en langs de IJssel lopen we een Walk of Peace. Deelnemers gaan in het wit gekleed en zingen "The Prayer of the Mothers". Daarmee verbinden we ons met initiatieven ver weg en dichtbij die zich inzetten voor een wereld van vrede en compassie. De groepen komen bij elkaar in de vredestent op het Grote Kerkhof naast de Lebuïnuskerk, in hartje Deventer. Daar ontmoeten we elkaar met muziek, zang en een meditatief vredesmoment.

11.15 uur Aankomst Grote Kerkhof: muziek en zang
11.30 uur Vredesgroet & Meditatief Vredesmoment
12.00 uur Twee minuten stilte

12.15 uur Deventer Vredesroute

De Deventer Vredesroute voert langs betekenisvolle plekken en langs deelnemende locaties waar de Deventer Vredesvlag wappert. Daar stellen organisatie hun deuren open en kunnen bezoekers deelnemen aan laagdrempelige activiteiten in het kader van vrede, o.a. een klankbad, schrijfacties voor Amnesty, een workshop geweldloze communicatie en een concert van het Deventer Vredeskoor.

16.00 uur Afsluiting Deventer Vredesroute: bij Vrouwen voor Elkaar / Humanitas met een rozenroute door het gebouw, muziek en een hapje en een drankje.  

Zaterdag 21 September - Tijd: 19:30: Etty Hillesum Centrum
Interactieve lezing 'Verbindende communicatie' met Tineke Hertsenberg

Tineke Hertsenberg van Ai-opener geeft deze interactieve lezing. Er wordt aandacht besteed aan wat jouw innerlijke vrede verstoort in je dagelijkse leven. Wat is van essentieel belang voor jou? Geef je hier gehoor aan? Zo niet, hoe uit zich dat? De manier waarop je communiceert bepaalt in hoge mate de kwaliteit van je (werk)relaties en daarmee van je leven. Soms zeggen we echter dingen die de kans op verbinding eerder kleiner maakt dan vergroot: “Jij luistert ook nooit!” of “Heb je nu alweer …?” Het proces van Verbindende Communicatie daarentegen nodigt ons uit de nadruk te leggen op dat wat ons wezenlijk raakt en wat je wilt realiseren. Marshall Rosenberg, die zelf ook geïnspireerd was door Etty Hillesum, ontwikkelde dit proces en hij noemde het Geweldloze Communicatie. Benieuwd? Je bent van harte welkom.

Aanvang 19.30 uur, toegang € 10,00 aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Website: www.ettyhillesumcentrum.nl
Locatie: Etty Hillesum Centrum - Roggestraat 3 - 7411 EP Deventer


Zondag 29 september gaan we dansen voor vrede in de Broederenkerk

bewaar de vrede niet.....deel het uit - Loesje

Onder leiding van Mathilde Spaapen gaan we sacraal dansen. Een meditatieve vorm met eenvoudige danspassen. Wat betekent vrede voor jou? Wat zijn jouw vredesidealen?
Al dansend kunnen we ervaren wat verbinding doet en zo vrede de wereld in sturen.
Van 15.30-17.15 uur. ( vanaf 15.00 uur is er thee.)
Kosten: Vrijwillige bijdrage. Opgave: hettyheling@home.nl en of mathilde.spaapen@xs4all.nl