Doet dit tot mijn gedachtenis

Jezus (Paulus, 1 Kor 11, 24b) Lezing Sacramentsdag 23 juni

Heilige Engelbert.
Foto: Glas in lood raam Maria kapel: R.K.kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Wijhe

Kerkbalans 2019

Engelbert

  • Actie_Kerkbalans_2019_b_voor_web.jpg

Actie kerkbalans van start
Zaterdag 19 januari werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse actie Kerkbalans.

Dankzij deze actie kunnen Kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen. De kerk is er voor iedereen en vervult een herkenbare rol in ieder stad en dorp. De kerk wil haar maarschappelijke verantwoordelijkheid graag op zich blijven nemen maar moet daarbij wel voldoende steun krijgen.
Voor de kerken in Olst-Wijhe werd het officiële startsein voor deze actie gegeven door het luiden van de klokken. Alle deelnemers aan de actie Kerkbalans kwamen bijeen in het Klankbord, gelegen naast de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Wijhe. Na de koffie met krentenbrood liepen alle aanwezigen in stoet naar de Nicolaaskerk waar dominee Martje Veenstra na een korte toespraak om precies 13.00 uur de kerkklok liet luiden. Tegelijkertijd luiden ook de klokken van de andere kerken in Olst-Wijhe waarna de deelnemers op pad gingen om de enveloppen rond te brengen.

Bij de foto:
Dominee Martje Veenstra laat de kerkklok luiden terwijl Thom Letterboer de enveloppen voor de actie Kerkbalans uitdeelt. (Foto: Harry Mulder)