Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en met vuur

Johannes de Doper in Matheus 3, 12 - Evangelie zondag 8 december

Nieuws

Nieuws

Onder dit kopje kunt u diverse nieuwsitems vinden. Heeft u zelf nieuws dat u anderen niet wilt onthouden, dan kunt u het per e-mail doorgeven aan de webmaster (webmaster@heiligelebuinus.nl).

 • image

  Kerstconcert More Music Orkest 13 dec. 19.00 uur,

  More Music Orkest is een muziekvereniging van Okkenbroek, Bathmen en Lettele, die op a.s. vrijdagavond 13 december om 19.00 uur in de Nicolaaskerk te Lettele, een mooi kerstorkest te horen brengt, met blazers, slagwerk, piano, gitaren en zang. Dus kom allen kijken.
 • image

  TV-Oost, 21 dec. 19.30 uur Kerstviering word opgenomen in...

  TV-Opname Kerstnachtdienstin streektaal in Lettele Op zaterdag 21 december wordt de Kerstnachtdienst in de streektaal door RTV-OOST in de RK Nicolaaskerk in Lettele. Het is elk jaar weer een feest om daarbij aanwezig te kunnen zijn. Met Kerst wordt deze dienst meerdere keren per TV en per...
 • image

  Gauthier de Bekker tot diaken gewijd

  Zaterdag 30 november is Gauthier in Utrecht door Aartsbisschop Eijk tot diaken gewijd, in een plechtige viering. Daar waren ook vele parochianen bij aanwezig
 • image

  Heilige Doop,

  Op zondag 13 oktober 2019 heeft Fieke Johanna Bloemenkamp, dochter van Jeroen Bloemenkampen Lisa Timmer het Heilig Doopsel ontvangen. Van harte gefeliciteerd.
 • image

  Rondom de kerkststal 25 december 11.30 uur,

  Wat nog wel extra aandacht mag krijgen is op eerste Kerstdag „Rondom de stal" met alle kleine kinderen. Ook de (groot)ouders zijn van harte welkom, om te luisteren naar een verhaaltje en kerstliedjes te zingen enz. Aanvang 11.30 uur.
 • image

  65-jarig huwelijk,

  Op 12 januari 2020 zijn Gerrit en Riek Daggenvoorde-Aarnink 65 jaar getrouwd.
 • image

  Week van gebed,

  In de week van 19 t/m 26 januari zal er in de kerken van Bathmen, Okkenbroeken Lettele weer gebeden worden voor de eenheid van de kerken. Thema dit jaar is „ Buitengewoon". Data: 19-1 Opening Lettele, 21-1 Okkenbroek, 22-1 Lettele, 25-1 sluiting Bathmen.
 • Actie kerkbalans 2020,

  Collecte PCI, Tijdens de kerstdagen wordt er na de vieringen weer gecollecteerd voor het werk van de PCI. Deze actie zal worden gehouden van 18 januari t/m 1 februari 2020. Om een levendige kerkgemeenschap in stand te houden is het heel belangrijk dat u meedoet. De enveloppe komt binnenkort...
 • image

  Jubilarissen in Boskamp

  Vier leden van het dames- en herenkoor in Boskamp werden zondag 24 november 2019 in de bloemetjes gezet. 
 • image

  Lebuinusfeest 2019

  zondag 10 november 2019 - Broederenkerk te Deventer ... Hulpbisschop ... Pastoor ... Team ... Cecilia ... Volle kerk ... Lezing ... Jongerengesprek ... Heel Lebuinus bakt ...
 • Magnificent: Een nieuw jongerenkoor!

  Ben je tussen 18 en 30? En hou je van vlotte muziek die toch religieus is? Kom dan mee zingen! We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Nicolaasschool in Schalkhaar.
 • image

  Monumentale boom gesnoeid

  De monumentale treurbeuk in de pastorietuin van de Broederenkerk is gesnoeid. .
 • image

  Broederenkerk start met bouw kerststal

  De kerststal is te bezichtigen vanaf vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari, dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op 1e en 2e Kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur. Op Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.
 • image

  Diakenwijding van Gauthier de Bekker

  Gaat u met ons mee? De diakenwijding van Gauthier de Bekker vindt plaats op zaterdag- ochtend 30 november in de St. Catharinakathedraal te Utrecht.
 • image

  De Lebuinuspenningen 2019 zijn uitgereikt!

  Na een feestelijke eucharistieviering met Mgr Hoogenboom als hoofdcelebrant zijn vanmorgen de laureaten van de Lebuinuspenningen in het zonnetje gezet
 • image

  Dinsdag 12 november Presentatie ‘Acht Zaligheden’ te Wijhe

  Ooit bij stil gestaan, dat de Rk-kerk in Wijhe prachtige glas-in-lood-ramen heeft, die zeker het bekijken waard zijn? Kent u de ‘acht zaligheden’ uit de Bergrede? Wilt u stil staan bij de betekenis van deze zaligheden? Kom dan op dinsdag 12 november van 19:00 uur – 20.00 uur naar de Rk-kerk in Wijhe. In 2019 wil de Lebuïnusparochie extra de aandacht vestigen op de ‘acht zaligheden’, die Jezus ons geleerd heeft in Zijn Bergrede. In de Rk-kerk van Wijhe zijn deze prachtig uitgebeeld in de ramen; elk vertelt zijn eigen verhaal. Pastoraal werker Clazien Broekhoff zal stil staan bij elk raam met een passende overweging. Daarnaast zingen we enkele liederen in de sfeer van Taizé. Ook worden dan de ramen van buiten naar binnen belicht, zodat deze vanuit de kerk goed zichtbaar worden. Kom vooral naar dit prachtige spektakel, dat wordt gehouden in het kader van 150-jaar katholiek Wijhe, als afsluiting van het Jubileumjaar. Iedereen is van harte welkom!
 • image

  Middag van TROOST in de Bibliotheek Deventer

  Op zaterdag 9 november van 13.00 tot 16.00 uur staat de Bibliotheek van Deventer aan de Stromarkt 18 in Deventer in het teken van Troost. Troost is soms broodnodig.
 • image

  Maria van Frieswijk

  Op zondag 13 oktober 2019 was onze jaarlijkse dag ter ere van Onze Lieve Vrouwe van Frieswijk.
 • image

  Diaconaal Café: kind en armoede

  Centraal staat de vraag: wat en hoe kunnen we als kerken bijdragen aan de oplossing van het probleem van kinderen die opgroeien in armoede. 23 oktober, 20.00 uur , Ichtuskerk, Holterweg 106