Mijn vrede geef ik u - niet zoals de wereld die geeft.

Jezus in Joh. 14, 27 - Evangelie van 26 mei

Nieuws

Nieuws

Onder dit kopje kunt u diverse nieuwsitems vinden. Heeft u zelf nieuws dat u anderen niet wilt onthouden, dan kunt u het per e-mail doorgeven aan de webmaster (webmaster@heiligelebuinus.nl).

 • image

  Pater Jan Brinkhof concert, 26 mei om 11.00 uur.

  Op zondag 26 mei zal het More Music Orkest op het terras van café Klein Koerkamp hun jaarlijkse Pater Jan concert geven. Ditmaal met medewerking van een nieuw koor, o.l.v. Gert Oosterwijk,.zelf muzikant bij het More Music Orkest. Ook dan zal er weer een stille collecte gehouden worden...
 • image

  Mariaviering, 26 mei om 9.00 uur.

  Meimaand van oudsher Mariamaand, en dat geldt nog steeds voor heel veel parochianen. Een hele waardevolle maand waarin Maria centraal staat. Daarom is er op zondag 26 mei een speciale Mariaviering. Voorganger is pastoraal werker Harrie Bloo, koor Voce Magna.
 • image

  Hemelvaartsdag, 30 mei 2019, 11.30 uur Lettele.

  Op donderdag 30 mei Hemelvaart is er om 11.30 uur een Oecumenische dienst in Lettele met als voorgangers Lonneke Gunnink van den Berg en Hanneke Overduin. Traditie getrouw gaan de kerken van Bathmen, Okkenbroeken Lettele op Hemelvaartsdag weer samen naar de kerk. Alvorens...
 • image

  Palmzondag 2019

  De tocht met de ezel begon in de Lebuinuskerk. Een feestelijk beeld, al die versierde palmpasenstokken! Via de Russisch-orthodoxe kerk naar de Broederenkerk.
 • image

  Troostdoekjes

  Troost is soms broodnodig en de kerken kunnen daarbij een grote steun zijn. Samen hebben we een vorm bedacht om troost zichtbaar te maken. “Troostzakdoeken“. Tijdens de zomer zijn er in de binnenstadskerken tentoonstellingen met “troostzakdoeken”.
 • image

  Kaartverkoop tijdens parochiefeest

  Tijdens de festiviteiten in dit jaar t.g.v. het 150 jarig bestaan van geloofsgemeenschap Wijhe , zullen kaarten te koop zijn van de RK kerk in Wijhe. De kaarten kosten € 1,25 per stuk . De opbrengst wordt voor een deel gebruikt voor de onkosten van de feestelijke activiteiten en deels voor...
 • image

  Allemaal mee op de Karavaan van Mozes

  Er wordt al maanden druk gewerkt aan dit super coole spektakel. Kom ook en laat je verrassen door alle talent van de Lebuinusparochie!!
 • image

  De boerenpelgrimstocht 2019

  Het boerenland is de plek waar ons voedsel vandaan komt. Met haar tradities, natuurlijke ritmen en boerenwaarden voedt het ons ook op een andere manier. Geïnspireerd door deze boerenwaarden is de boerenpelgrimstocht ontstaan. Een boerenpelgrimstocht die open staat voor alle mensen, onafhankelijk van religie. De tocht voert je langs boerenwaarden en geeft ruimte voor bezinning en verbinding, om op verhaal te komen bij een Boer en Mens.
 • image

  Prentje

  Avondgebedje gekregen van school, uit jaar 1952
 • image

  Zaterdagmiddagconcert in de Broederen

  Op zaterdag 6 april treden op: 6 april - Klaartje van Veldhoven & Bert van den Brink, sopraan en accordeon, klassiek en volksliederen, om 14 uur, te beginnen met een kort voorprogramma: zang van Madeleine Meijer onder begeleiding van Bert van den Brink .
 • image

  wat inspireert jou?

  Wij zijn al bijna 40 jaar een koor, verbonden aan de katholieke kerk. We verzorgen iedere maand samen met de voorganger de viering. Met onze zang en (eigen) teksten proberen we hier een eigentijdse invulling aan te geven.
 • image

  Vastenbrief kardinaal Eijk

  ‘De ongemakkelijke Waarheid’ Brief voor de Veertigdagentijd 2019 Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht