Doet dit tot mijn gedachtenis

Jezus (Paulus, 1 Kor 11, 24b) Lezing Sacramentsdag 23 juni

Nieuws

Boekpresentatie pater Jan Hulshof

  • boekpresentatie_jan_hulshof.jpg

Zondag aan de rivier, Stilstaan bij evangelieteksten.

 

Het nieuwste boek van pater Marist Jan Hulshof werd onder ruime belangstelling feestelijk gepresenteerd door Leo Fijen van uitgeverij Adveniat.

Maandagavond 25 juni 2018 vulde het Titus Brandsma Huis zich met mensen van binnen en buiten de parochie. We mochten zelfs een bezoekster uit Amsterdam verwelkomen.

Pater Jan was blij verrast ook een aantal mensen terug te zien waarmee hij jaren geleden had samengewerkt.

Hij sprak als eerste het publiek toe, en wist daarbij, zoals we dat van hem kennen, iedereen te boeien. Hij gaf een korte uiteenzetting waaraan een preek volgens hem moest voldoen. Het evangelie moet eerst echt door je heen zijn gegaan alvorens je erover kunt spreken. Ook vond hij dat het in de preek niet over de predikant moet gaan, maar over het evangelie. “Het gaat niet over mij.”

Laetitia van der Lans bracht daarna enthousiast verslag van “Zin in Zondag”, een vorm van vieren en Bijbel beleven voor gezinnen die de afgelopen jaren erg succesvol bleek.

Marc Brinkhuis nam ons mee in het wordingsproces van een preek.

Jan Hulshof signeerde tientallen boeken. Daarna was er ruimte voor het publiek om hem te memoreren; wat hij had betekend voor mensen en hoe hij hun had beïnvloed.

Toen ging het dus toch even over hem... Hij gaf fijntjes te kennen dat de avond niet over hém, maar over het Evangelie zou gaan.

Maar ja...waar het hart van vol is....

Een warme avond met deze aimabele, wijze pater Marist. Maar ook al een beetje weemoedig met het naderende vertrek van de Maristen uit Deventer.

 

link foto's boekpresentatie Jan Hulshof