Ervaart het, ziet: mild is de Heer

Psalm 34 - Offertorium zondag 18 augustus

Nieuws

Zaterdagmiddagconcert in de Broederen

Broederen, Deventer

  • Klaartje_van_Veldhoven_en_Bert_van_den_Brink.jpg

Op zaterdag 6 april treden op: 6 april - Klaartje van Veldhoven & Bert van den Brink, sopraan en accordeon, klassiek en volksliederen, om 14 uur, te beginnen met ene kort voorprogramma: zang van Madeleine Meijer onder begeleiding van Bert van den Brink .

Klaartje wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en Nederland aan de Schola Cantorum te Basel en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Zij toerde door Europa met het European Union Baroque Orchestra o.l.v. Christina Pluhar. Ze zong als soliste bij het Residentie Orkest en ze werkt regelmatig met de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v Johannes Leertouwer en met Ton Koopman en Sigiswald Kuijken en Concerto Copenhagen o.l.v. Alfredo Bernardini.In 2006 won ze de eerste prijs bij de John Kerr Award for English song, in Goudhurst, Kent.
Klaartje heeft meegewerkt aan verschillende CD-productie.

Bert van den Brink werd geboren op 24 juli 1958. De eerste pianoles kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Herman Uhlhorn was zijn docent. In 1982 studeerde hij cum laude af.
Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium.
Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact.In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geimproviseerde muziek te liggen.
In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS.