Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en met vuur

Johannes de Doper in Matheus 3, 12 - Evangelie zondag 8 december

Oogstdankviering

Engelbert

  • oogstdankviering_2018.jpg

Op zaterdag 22 september 2018 was de Oogstdankviering gepland op het grasveld achter de RK kerk in Boerhaar. Onze afhankelijkheid van de natuur was weer duidelijk merkbaar, want door het koude en regenachtige weer moest de viering in de kerk worden gehouden.
Met diverse materialen uit de natuur was de kerk in de sfeer van de oogst versierd.
De overweging van pastoraal werkster Clazien Broekhoff ging over onze dienstbaarheid aan elkaar, aan God en aan de natuur.
Het koor van Boskamp, met aanvulling van zangers van het Engelbertkoor, zorgde voor de muzikale omlijsting en Thom Letteboer met mooie bekende liedjes voor de intermezzo’s.
Na de viering zou de film die gemaakt is op de boerderij van Gerton van den Berg te zien zijn. Door problemen met de apparatuur kon deze echter niet op groot scherm vertoond worden. Omdat het een prachtige film is geworden, zullen we deze na afloop van de vieringen in Wijhe (14 oktober), Boerhaar (21 oktober) en Boskamp (21 oktober) in de parochiezaaltjes nogmaals laten zien. Voor wie niet in de gelegenheid is om dan te komen kijken, klik hier.
En de foto's kunt u hier bekijken.