.. zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren

Uit het Onze vader

Programma

Programma

Thema: Generaties voor vrede!

Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.

Vrede kun je leren

Oudere generaties delen hun verhalen met jongeren, zodat die van hun ervaring kunnen leren. Jongere generaties halen inspiratie uit bijzondere rolmodellen - binnen hun familie of in de wereldgeschiedenis. In Amerika bijvoorbeeld staan dit jaar jongeren massaal op tegen wapengeweld. En het waren jongeren die een nieuwe zwengel gaven aan de strijd om kernwapens de wereld uit te krijgen. Een wens die hun ouders vaak al hadden. Wat hieruit blijkt? Vrede kun je leren, van elkaar. Het is ook een keuze: niet terugslaan, maar samen verdergaan.

Impact van oorlog

Door de komst van vluchtelingen zien we opnieuw dat vrede niet vanzelfsprekend is. Oorlogsherinneringen en -trauma’s worden vaak van ouder op kind doorgegeven. Luister naar die verhalen, deel ze, tijdens de Vredesweek, en daarna. Ook de verhalen van mensen die nog steeds midden in conflict of oorlog leven. Mensen die zich, ondanks het geweld om hen heen, blijven inzetten voor vrede. Met vallen en opstaan. Verhalen verbinden het verleden met het heden en ook mensen onderling.

In de parochie

  • Wijhe: dinsdagavond 18 september, 19:00 uur Nicolaaskerk (!): Oecumenische viering
  • Colmschate: zondag 23 september, 10 uur Ichtuskerk Holterweg (!): Oecumenische viering

Dag van de Vrede

Vrijdag 21 september:

Vredeswandeling: 11:30 - 12:15 - vanuit vier windrichtingen naar het Stadhuis, met zang.
Aanmelden: www.zonnelied.nu/vrede of esther@zonnelied.nl of tel: 06-14120268.

De Middag van de Vrede: 12.00 - 17.30 uur
Door: Zonnelied Training, Coaching & Mediation, Amnesty International, meldpunt discriminatie in Deventer, Coventrygroep, Muziekhuis, scholen, e.a.
Plaats: Burgemeestershof, Grote Kerkhof 1 = binnenplaats van het Stadhuis

Dit is een middag vol ontmoeting, laagdrempelige activiteiten en gesprekken waarmee we compassie, begrip en vrede in het moment willen beleven en op langere termijn dichterbij brengen.

Om 12 uur openen we de Middag van de Vrede met twee minuten stilte, een kort gebed en muziek. Daarna is er de hele middag gelegenheid om deel te nemen aan activiteiten en de aanwezige kraampjes te bezoeken. Vouw een kraanvogel voor vrede, zend een videoboodschap de wereld in, laat een boodschap achter op de wensregenboog of schrijf een brief voor een politieke gevangene met Amnesty International. Luister tussendoor naar muzikale bijdragen of doe mee met het mantrazingen.

De Middag van de Vrede wordt om 17 uur afgesloten met een concert van het Multiculturele Koor van het Muziekhuis Deventer.

Ga voor actuele informatie naar www.zonnelied.nu/vrede.